מידע נוסף על התערבות זוגית בעקבות מצוקה פוסט טראומטית

טיפול משותף בעקבות מצוקה פוסט טראומתית

בעולם בכלל  ובמדינת ישראל בפרט, קיימת חשיפה גבוהה לאירועים מסכני חיים כמו מחלות, תאונות דרכים, תקיפה מינית, טרור בטחוני והשתתפות במלחמה. לאירועים אלו עלולות להיות מגוון השלכות שליליות על התפקוד האישי, הזוגי והחברתי של הנפגעים או הנפגעות הישירים.

ההשלכה הנפוצה ביותר היא ההפרעה הפוסט טראומטית (Post-Traumatic Stress (Disorder-PTSD. מצוקה זו מאופיינת בחודרנות בלתי נשלטת של זיכרונות מהאירוע הטראומטי הן בימים והן בלילות, ברצון להימנע ממקומות או מאנשים הקשורים לאירוע הטראומטי ובעוצמה גבוהה של חרדה ואי שקט.

הפערים הקיימים בטיפולים במצוקה הפוסט טראומטית כיום

מרבית ההתערבויות המוצעות כיום הן פרטניות ואינן לוקחות בחשבון את ההשלכות שיש לאירוע הטראומטי על מצבם הנפשי של בני המשפחה הקרובים לנפגע או נותנות מענה לבעיות הזוגיות שמתפתחות עקב כך. יתר על כן, אחד הממצאים העקביים בספרות הוא כי תמיכת בן\ בת הזוג וטיב היחסים הזוגיים יכולים לסייע להחלמה, מכאן שאי-טיפול בבעיות הזוגיות עלול לשבש את מהלך ההחלמה.

התערבות קוגניטיבית התנהגותית זוגית 

התערבות זוגית, מוגבלת בזמן,  כפופה לפרוטוקול, וספציפית להפרעה הפוסט טראומטית. 

ההתערבות מורכבת מ 16 פגישות, שאורכות כ-75 דקות כל אחת.

ההתערבות הינה ממוקדת בעיה, ופועלת להשגת שתי מטרות בו זמנית: 1. שיפור וחיזוק מערכת היחסים. 2. הפחתת המצוקה הפוסט טראומטית.

ההתערבות פותחה על ידי פרופסור קנדיס מונסון. פרופסור מונסון הינה מומחית בינלאומית בפיתוח, בדיקה והטמעה של מגוון התערבויות לטיפול בתסמונת הפוסט טראומטית.

הצוות שלנו, שכולל אנשי מקצוע מיומנים, תירגם, פיתח והתאים את הפרוטוקול לצרכיהם של המטופלים הישראלים והמציאות הישראלית.


היכנסו וקבעו פגישה בקליניקה להתערבות זוגית בעקבות מצוקה פוסט טראומטית: צרו קשר במייל centerf@biu.ac.il