"רק אשר אבד לי קנייני לעד" - תאוריה ופרקטיקה לטיפול באובדן

השתלמות מרוכזת

שלושה מפגשים בני 6 שעות

פרופ' נחמי באום

השתלמות מרוכזת זו מיועדת למטפלים המעוניינים להעמיק ולהעשיר את הידע התאורטי והיישומי במפגשם עם חוויות אובדן. בשלושת המפגשים נתמקד במה שמכונה "עבודת האבל", או "אומנות האבל", תוך התבססות על הספרות הפסיכואנליטית והמחקרית תוך שילוב עדויות אישיות וקטעי ספרות ושירה הממחישים את התהליך התוך-נפשי שמתרחש במחשבותיו ובחדרי ליבו של מי שמתאבל.

במפגשים יושם דגש מיוחד על תהליך ההתאבלות המתרחש במפגש עם "אובדנים שאינם מוות" ומה שמבדיל אותם מהתהליך הנפשי המתרחש בעקבות מותו של אדם משמעותי. נבחן את המתחולל בעולמו הפנימי של האדם על רקע המחסומים השקופים המוצגים על ידי בני משפחה, חברים והנורמות החברתיות-תרבותיות לאורן כולנו חיים.

במפגשים נפנה את המבט לאירועים בלתי צפויים, כמו:  הגירה ועקירה, מחלה, פציעה ו/או נכות פיזית או נפשית, ולחוויות אובדן המתלוות למעברים רצויים והתפתחותיים, כמו האובדן המתלווה לגדילה והתפתחות בטיפול. נתייחס להבדלים המאפיינים את תהליכי ההתאבלות של גברים, בשונה מאלה של נשים, ונמקד את תשומת הלב להיבטים המחייבים רגישות מגדרית במרחב הטיפולי.

כמו כן, נמפה את מופעי חוויות האובדן המדוברות והשותקות בחדר הטיפול, ונפרט את האופנים בהם נוכחות המטפל והקשבתו הפתוחה יאפשרו לקלוט ולזהות את "פיסות האין" המושמעות כבדרך אגב. הכרה כזאת תאפשר להרחיב את  האישור והתיקוף לתחושותיהם של מי ששרויים בעננה פנימית של כאב, עצב או צער, המתלווים לחסר או להיעדר.

אוכלוסיית היעד: פסיכולוגים קליניים, שיקומיים, חינוכיים והתפתחותיים, עובדים סוציאליים, קרימינולוגים קליניים ומטפלים באומנויות.

המפגשים יתקיימו בימי חמישי בתאריכים: 7.3.24 , 14.3.24, 21.3.24  בשעות: 09:00 – 14:30. ההשתלמות תתקיים פרונטלית בקמפוס אוניברסיטת בר-אילן.

עלות: 1,500 ₪

פרופ' נחמי באום היא חברת סגל בבית הספר לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בר-אילן ומחברת הספר "אובדנים שאינם מוות" בהוצאת רסלינג. עובדת סוציאלית, פסיכותרפיסטית, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת ומדריכה.

להרשמה