על פרויקט ההתנדבות ב'משען רמת אפעל' של הסטודנט שולי כתב

שמי שולי כתב ואני סטודנט במסלול ההשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית בהתרכזות השיקומית.  

במסגרת תכנית ההשלמה אנו נדרשים לבצע הכשרה מקצועית והשנה שובצתי להכשרה ב'משען' - דיור מוגן ובתי אבות לגיל השלישי, ברמת אפעל. במסגרת ההכשרה שלי במקום אני מספק שיחות טיפוליות לקשישים ובמהלך עבודתי איתם זיהיתי צורך שאינו מסופק באופן מלא ע"י השירות הניתן במקום.

לאחר שבחנתי את הצורך הצעתי לצוות המקצועי במקום לרכז פרויקט התנדבותי עבור הקשישים המתמודדים עם בדידות ועם קשיים חברתיים, פיזיים וקוגניטיביים. השלב הראשון היה גיוס מתנדבים דרך המדיה באמצעות הרשת החברתית "פייסבוק". זאת עשיתי דרך העלאת המודעות בקרב חבריי בפייסבוק באמצעות שיתוף מנקודת מבט של הקשיש, של החברה ושלי עצמי. ידעתי שהמשימה לקרב בין צעירים לקשישים לא תהיה פשוטה הרי צעירים, מתבגרים ומבוגרים, אינם מודעים למצוקת הקשישים ואם כן אז קיימת דיפרנציאציה בינם לבין כל התחום שנקרא "זיקנה", שכן הנושא רחוק מעיניהם.

בשלב הבא פניתי לחבר העוסק בעיצוב גרפי וביקשתי ממנו לקחת תמונה שלי ולהפוך אותי לקשיש. בעזרת התמונה הצלחתי להמחיש לחבריי בפייסבוק את אשליית האלמוות שכולנו נמצאים בה, שגם אנחנו נגיע לשם וזה הזמן שלנו להשפיע ולסייע. בעזרת התמונה הצלחתי לשווק את הפרויקט ולהעביר את המסר שרציתי- שלכל אחד מאתנו יש את הכוח להשפיע ולגעת. להבין שקיים עוגן חברתי שיתמוך בך בעתיד הרחוק כשאתה תצטרך (ושכולנו נצטרך יום אחד). עד כה גייסתי 6 מתנדבים לפרויקט שעושים עבודת קודש ושמחים על הצטרפותם לפרויקט. משיחות איתם אני מבין שהם אולי תורמים מזמנם אך ללא ספק גם נתרמים מהעשייה המבורכת הזאת.

ואני.. אני יודע שיש עוד הרבה אנשים טובים בעולם שיפתחו את הלב במטרה לעשות טוב וליצור שינוי  חברתי בדיוק כמו השישה שכבר פועלים למען..

נשתמע בשינוי הגדול הבא.