כשהטראומה דופקת בדלת - הכשרות והדרכות ייחודיות לצוותים

ההרשמה פתוחה לקבוצות סגורות בלבד.

אנשי המקצוע מתחומי הרווחה והטיפול פועלים בעת הזו במרחב עבודה מורכב ודורשני תוך התמודדות לעיתים עם תנאי עבודה לא מוכרים ומצבי קיצון, ובמקביל להתמודדויות אישיות ומשפחתיות הנובעות ממצב החירום.

היחידה ללימודי המשך בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר-אילן מציעה מערך של הכשרות והדרכות לצוותים בהתאמה אישית וארגונית.

לתיאום והזמנות ניתן לפנות ליחידה ללימודי המשך: cont.education@biu.ac.il | 03-5318211 | 03-5317265

מידע נוסף


דוגמאות להשתלמויות וקבוצות הדרכה ייחודיות:

השתלמות על ריאיון קליני להערכת מצוקה פוסט טראומטית (CAPS)

ההשתלמות תועבר על ידי צוות הקליניקה להתערבות זוגית בטיפול בפוסט טראומה, של אוניברסיטת בר-אילן, המנוסים בהעברת CAPS.

ההשתלמות תועבר בזום.

בצוות המרצים: פרופ' דני חורש, ד"ר יעל שובל, גב' אלישבע ארליך

* תתכן אפשרות לפתיחת קבוצת הדרכה בהתאם לרצון ולצורך של משתתפי ההשתלמות ניתן לגבש השתלמויות דומות לצוותים על פי דרישה

מידע נוסף על ההשתלמות >>>


קבוצת למידה והדרכה להתערבות עם זוגות במצב מלחמה מתמשכת

לזוגיות יש תפקידים רבים הן בשעת שגרה והן בשעת חירום. בימים אלו בולטים גם האתגרים העומדים בפני מערכות יחסים זוגיות מחד והאופציה של הזוגיות להוות מרחב תמיכה ומשאב מאידך. המפגשים המוצעים יבנו במתכונת המשלבת למידה ושיתוף והתייעצויות.

מבנה קבוצת הלמידה וההדרכה: 5 מפגשי זום אחת לשבוע.

קהל יעד: אנשי מקצוע המבקשים להרחיב את ההסתכלות על המערכת הזוגית-ממשפחתית בין אם הם מטפלים בזוגות ובין אם לא.

על המנחים:

ד"ר רון ניסים, PHD, פסיכולוג קליני ומטפל זוגי ומשפחתי מוסמך; מרצה ומדריך במסלול לטיפול זוגי פסיכואנליטי באוניברסיטת תל-אביב, במכון מפרשים לחקר והוראת הפסיכותרפיה במכללה האקדמית תל-אביב-יפו, במכון ברקאי לטיפול זוגי ומשפחתי ובמכון אקרמן בניו-יורק; קליניקה פרטית בגבעתיים.

פרופ' רחל דקל, עובדת סוציאלית וחברת סגל בבית הספר לעבודה סוציאלית בבר-אילן; בעלת ניסיון רב והבנה של השלכות של מצבי משבר וטראומה על זוגיות. ייסדה את הקליניקה להתערבות זוגית במצבים אלו בבר- אילן.


קבוצת הדרכה להתערבות טיפולית בטראומה בילדים ונוער / מתבגרים

קבוצת ההדרכה תלווה את עבודתם של המטפלים בצילה של הטראומה הלאומית. דרך מקרים שיביאו המשתתפים נתייחס לאופן בו ניתן לעבוד עם המציאות הפנימית ונסיבות החיים האישיות של מטופלנו בעת הנוכחית.

מבנה קבוצת ההדרכה: 10 מפגשי זום אחת לשבוע.

קהל יעד: עובדים סוציאלים, פסיכולוגים, מטפלים בהבעה ויצירה, בעלי תעודה מוכרת.

על המדריכה: ד"ר שירלי בן שלמה, ראש המגמה הטיפולית בבית הספר לעבודה סוציאלית בבר-אילן. עו"ס קלינית ופסיכותרפיסטית מוסמכת בעלת ניסיון רב בעבודה עם ילדים ונוער בשגרה ובחירום.


קבוצת הדרכה להתערבות CBT בטראומה בבוגרים

קבוצת ההדרכה תלווה את טיפולי ה-CBT במטופלים הסובלים מתגובות לאירועי המלחמה בעת הזו.

מבנה קבוצת ההדרכה: 10 מפגשי זום אחת לשבוע.

קהל יעד: עובדים סוציאלים, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, מטפלים בהבעה ויצירה, בעלי תעודה מוכרת.

על המדריכה: פרופ' שרה פרידמן, בעלת ניסיון רב בטיפול ומחקר בתחומים של CBT וטראומה, מומחית ומדריכה בCBT מוכרת על ידי איט"ה, מומחית בטיפול בטראומה, ראש בית הספר לעבודה סוציאלית בר-אילן, הקימה וניהלה את מרכז CBT בבי"ח הדסה ואחת מתכניות ההכשרה הראשונות בארץ.


קבוצת הדרכה להתערבות קבוצתית במצב מלחמה ומשבר

קבוצת ההדרכה תאפשר מרחב למנחי קבוצות לשיח מקצועי על הקבוצות שלהם, בין אם קבוצות ותיקות או קבוצות שנבנות בימים אלו. השיח יכלול חשיבה ודיון על המאפיינים הייחודיים של התערבויות קבוצתיות בימים אלו. בקבוצת ההדרכה תתאפשר למידה באמצעות חשיפה לסגנונות עבודה שונים ולתהליכי עבודה שונים של מטפלים.

מבנה קבוצת ההדרכה: 10 מפגשי זום אחת לשבוע.

קהל יעד: עובדים סוציאלים, פסיכולוגים, מטפלים בהבעה ויצירה, בעלי תעודה מוכרת, המנחים קבוצה ו/או נמצאים בשלבים של בניית קבוצה.

על המדריכה: דפנה שלם, מטפלת קבוצתית, קנדידטית שנה ד' במכון לאנליזה קבוצתית, ביבליותרפיסטית, פסיכותרפיסטית יונגיאנית, בעלת קליניקה בהרצליה, מרצה בבית ספר לעבודה סוציאלית בבר-אילן